Pages

7 Aralık 2010 Salı

Dr.Gregory House yeni doktorumuz..


İzlemek için çok geç kaldığımı düşündüğüm ve şuanda Mad Men 'den sonra tüm algılarımı çevirip izlediğim dizidir House.
Daha 2 sezon izlememe rağmen bu dizinin şu ana kadar izlediğim en iyi bir kaç diziden biri olduğunu söyleyebiliyorum.
O zaman tanıtayım size de kimdir bu Dr. Gregory House :)

Kendisi Princeton Universitesi'nde Differential Diagnosis yani teşhis ve tanı bölümünün başkanı..Geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle bir ayağında hayatı boyunca sürecek şiddetli bir ağrı ve buna bağlı olarak Vicodin adlı ağrı kesiciye bağımlı bir hayatı var. Tabi tüm bunlar onun aksi, kaba ve umursamaz olmasına bir mazeret değil Çünkü bu onun değiştirilemez kişiliğinin getirdiği davranışlar..Gerçi ne kadar kaba ve tahüm edilemez olursa olsun bu onun çekici bir adam olduğu gerçeğini de değiştiremiyor.:)Hayat felsefesini "Everybody Lies" yani herkes yalan söyler olarak belirleyen House 'un bu genellemesi neredeyse her zaman onu haklı çıkarır.
Dr House'a hayat veren Hugh Laurie bu karakteri ile bir çok kez Altın Küre ve Emmy ödülüne layık görüldü ki sonuna kadar hakediyorda. Bir de yeni öğrendiğim bir şey daha ver Hugh Laurie ile ilgili. 45 dakikalık dizi boyunca neredeyse 30 dk konuştuğunu varsayarsak onun bir İngiliz olduğuna inanmak neredeyse imkansız ! Çünkü tam bir Amerikalıyı oynuyor ve bu konuda da oldukça başarılı.
House ‘un bir ekibi var, House ‘a katlanmak zorunda kalan bir ekip :) House gibi zor bir adamla iş yapmak onlar için zor olsada bir şekilde birbirlerini tamamlıyorlar. Ancak ne ne kadar House’un sıradışı tedavi yöntemlerini onaylamadan uygulasalarda içlerinden bir yerde onun yine haklı çıkacağına dair bir şüpheleri hep var ki genel de hep “O” haklı çıkar :)
Dediğim gibi daha 2 sezon izledim ve bu 2 sezon boyunca bu ekip 3 kişiden oluşuyordu. Dr. Foremon(Omar Epps), Chase(Jesse Spencer) ve Cameron(Jennifer Morrison). Foremon ve House sürekli çatışma halindeler , Chase ise sadece kendi çıkarlarını düşünen ve fırsat bulduğunda herkesi arkasından vurabilecek bir tip, Cameron ise duygusallığı genelde doktorluğunun önüne geçtiği için House tarafından sürekli eleştirilen bir başka tip :) Ama tüm bu zıtlıklara rağmen bence mükemmel bir ekibi oluşturuyorlar ki bunu 2.sezonun son bölümlerine doğru görebiliyoruz. Spoiler’a gerek yok herkes kendi görsün izlesin diye :)

Bu ekip dışında dizideki bence en önemli karakterlerden biri ve House’un tek dostu (çünkü ona tahammül edebilen tek insan ) Dr.Wilson var. Belkide o olmasa House karakterini bu kadar iyi tanıyamayabilrdik. Çünkü Wilson House bir nevi tamamlıyor. Hemde onların dialogları diziye ayrı bir keyif ve izlenesi anlar katıyor. Ya da ben ekstra bir sempati duyuyorum Wilson’a karşı bilmiyorum House’la zıt olsalarda, onu ne kadar çekilmez bulsada hatta sürekli olarak onun tarafından terslenmiş olsa da Wilson House’un tek sadık dostu diyebiliriz.

Dr.Cuddy’i unutmamak lazım.. Kendisi hastanenin baş hekimi olmakla birlikte House’un o hastanede bir doktor olmayı sürdürebilmesindeki tek sebeptir. Çünkü House kendi bölümündeki hastalarla yakından ilişki kurmadığı gibi haftada neredeyse bir vakayı çözüyor, ve klinik görevinden kaçmak için de her seferinde elinden geleni yapıyor. Bakalım ilerki sezonlar boyunca Cuddy nereye kadar daha House’u idare edebilecek göreceğiz.
Bir de House karakterini Sherlock Holmes ile özdeşleştirmiş tüm kaynaklar ki baktığımızda bir çok ortak yönü görebiliyoruz. Başta madde bağımlılığı var tabi, bunları dışında çözülemeyen vakaların üzerine korkusuzca gitme ve sonunda bunları her ne şekilde olursa olsun çözme (başına iş açacak olsa da:) )gibi yetenekleri , ayrıca kaba ve umursamaz tavırları ile de birbirlerine fazlası ile benziyorlar. Ayrıca House’un teşhis koymak için ekibindekileri hastalarının evine gönderip bir dedektif gibi olay yeri incelemesi yaptırması da niyeyse Sherlock Holmes benzerliğini biraz daha öne çıkarıyor sanki :)

Daha 2 sezon bitirmiş biri olarak daha çok heyecanlı ve bol entrikalı bölümler izleyeceğimden eminim ve sabırsızlıkla bekliyorum diyebilirim..
P.S: House izleyenler ve dizi müziklerini indirmek isteyen arkadaşlara ufak bir yardımı olur belki.. http://www.have-dog.com/house/ İzlemeyenler size sesleniyorum ,benim gibi daha da fazla geç kalmadan izlemeye başlayın !!
Bir başka dizi vb. yazısında görüşmek üzere..
-I pod bugün Massive Attack-Teardrop çalıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...